תאונות אופניים וקורקינט חשמלי – מה עושים?

אופניים וקורקינט חשמלי אינם נכנסים לחוק הפיצויים בדומה לרכבים ממונעים מאחר ואינם כאלו. למרות זאת מישהו צריך לשלם פיצוי על נזקי הגוף או הנכות. המאמר יפרט מה עושים בתאונות מסוג זה.

 

מה עושים בתאונה בה מעורבים אופניים או קורקינט חשמלי?

בכל יום אנו שומעים על תאונות של רוכבי אופניים או קורקינטים חשמליים שנגמרות בפציעות קשות או במוות. מדובר לא רק על נזקי גוף ונכות, אלא גם על נזקים נפשיים ואובדן כושר עבודה. לפיכך, אם רוכב אופניים או קורקינט חשמלי נפגע מרכב מנועי הוא יוכל לתבוע פיצוי בדומה להולכי הרגל.

כלומר, לתבוע את ביטוח החובה של בעל הרכב הממונע ולקבל פיצוי לפי חוק הפלת"ד. במידה והרכב המנועי פוגע ובורח, ניתן להגיש תביעה לחברת קרנית, גוף של המדינה שקם לצורך זה. במידה והולך רגל נפגע מקורקינט חשמלי או אופניים הוא יוכל לתבוע את מדור תאונות אישיות בביטוח הלאומי.

 

המורכבות של תביעה משפטים במקרים אלו

על מנת לקבל פיצוי על תאונות מסוג זה יש ליצור קשר עם עורך דין נזקי גוף כבר בהתחלה מאחר ומדובר בהליך תביעה מורכב ושונה מתביעה של תאונה המתרחשת בין רכבים ממונעים. למרות שלקורקינט חשמלי ולאופניים אין ביטוח על פי החוק והם אינם רכבים ממונעים יש אפשרות לתבוע מבלי צורך בהוכחה של הגורם האשם בתאונה.

יחד עם זאת, יש לתעד את האירוע, לקבל טיפול רפואי ראשוני, לאסוף עדויות לתאונה וכד'. המורכבות הופכת למסובכת כאשר מתרחשת תאונה ללא מעורבות של רכב מנועי. במקרה זה ניתן כאמור לתבוע את הביטוח הלאומי ובנוסף לתבוע את הרשות המקומית על נזקי גוף אם התאונה קרתה כתוצאה ממחדל או רשלנות בדרכים.

ישנם מקרים בהם ניתן לתבוע את היצרן של האופניים או הקורקינט החשמלי על רשלנות או לתבוע את חברת ההשכרה, במידה ומשכירים אותם ותקלה בהם הביאה לתאונה.

 

תביעת נזקי גוף בהתאם לסיטואציה

עוד אפשרויות לתביעה הם בהתאם לסיטואציה ולגיל הנפגעים. למשל, תלמידים באופן כללי מכוסים בפוליסת תאונות אישיות כל עוד הם לומדים במוסד לימודי ולכן הרוכבים על קורקינט חשמלי ואופניים מכוסים בביטוח זה ויכולים לתבוע אותו בזמן תאונה.

לעומתם, אנשים מבוגרים שמשתמשים בכלי תחבורה אלו כדי להגיע לעבודה ולחזור ממנה והתאונה מתרחשת בדרך או בחזרה מהעבודה, יוכלו לתבוע את הביטוח הלאומי על תאונת עבודה ואף את הפוליסה הפרטית או פוליסת הפנסיה בה יש סעיף של אובדן כושר עבודה.

 

להתייעץ עם עורך דין מהתחום

לסיכום, בכל מקרה של תאונה בקורקינט חשמלי או אופניים מומלץ לקבל סיוע מעורך דין נזיקין שיוכל להנחות את הנפגעים את מי לתבוע וכיצד. בנוסף, עורך הדין יגיש את כתב התביעה וילווה את הנפגעים בהליך המשפטי על מנת שיקבלו את כל המגיע להם.

תאונות אופניים וקורקינט חשמלי

תוכן עניינים
אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
משרד ניקוי
ניקיון
טיפים חשובים לניקיון משרדים לחברת ניקיון

שמירה על סביבת משרד נקייה והיגיינית היא לא רק אסתטית אלא גם חיונית לפרודוקטיביות, מקצועיות ורווחת העובדים. כספק מוביל של שירותי אחזקת משרדים, אנו מבינים את המשמעות של סביבת עבודה

אמן חושים
כללי
אמן חושים לכל הגילאים

במשך מאות שנים, אמני חושים כבשו את הקהל ביכולתם יוצאת הדופן להפוך את הבלתי אפשרי לאפשרי. בעבר, מעטים היו האנשים שעסקו באומנות החושים וידעו להפגין את הכישורים הנדירים הללו. בימינו,

מאמן אישי בתל אביב - מחיר
טיפים
כמה עולה אימון אישי בתל אביב?

אם אתם תוהים מהו המחיר שתצטרכו לשלם בעבור אימון כושר אישי בתל אביב, אז תנו לנו לומר לכם שהדבר יהיה תלוי במידה רבה במאמן הספציפי שבו תבחרו. כך כשאם אתם