מתכונים צמחוניים ליום העצמאות

יום העצמאות מהווה חגיגה עצומה של בשרים, אולם מה יעשו הטבעונים? המומחים של d&s מציגים לכם מתכונים צמחוניים אשר יתאימו באופן מדויק ליום חגה של מדינת ישראל.

מתכונים ליום העצמאות – צמחונים לחלוטין

יום העצמאות של מדינת ישראל מהווה את יום החגיגה של מיליוני חובבי בשר, כאשר בכל פינה במדינה ניתן לראות גרילים מקצועיים אשר מאפשרים לקבל חווית ברביקיו יוצא מן הכלל. אולם, בכל הסבך של החגיגות אי אפשר להתעלם גם מהצמחונים כמו גם הטבעונים אשר לרוב אינם מוצאים את עצמם, וזאת לאור השימוש בבשר. יחד עם זאת, כיום ישנם לא מעט פתרונות אשר מאפשרים לצמחונים לקבל חוויה "בשרית" מבלי לאכול בשר אמיתי, והמומחים מבית D&S מציגים לכם כמה מתכונים פשוטים אשר יאפשרו גם לצמחונים ליהנות מחגיגות יום העצמאות:

שיפוד ירקות

  • חציל על האש: על מנת להכין את המתכון תצטרכו לרכוש טחינה גולמית איכותית, שמן זית, חציל בשל, סילאן, עגבניות, אורגנו, בצל ירוק, שום, צנוברים, לימון, מלח ופלפל שחור. כל שעליכם לעשות הוא לקלות את החציל על הגריל, עד שהקליפה עצמה נעשית רכה, ולאחר צינון קל לקצוץ את הבשר של החציל ולהוסיף אליו את כל שאר הרכיבים. מדובר במנה אהובה ביותר הן בעבור צמחונים והן בעבור בשריים, הן כמנה ראשונה והן כעיקרית.
  • שיפודי ירקות – מומלץ לקחת את הירקות הטריים ביותר אשר כוללים בין היתר פטריות, זוקיני, עגבניות ולערבב אותן עם מרינדה של עירית קצוצה, יין לבן, כפית שום כתוש ורבע שמן זית ולאחר מכן להעלות את השיפודים על הגריל, עד להשחמה קלה.
  • סטייק פורטובלו: פורטבלו יכולה לשמש כתחליף בשר מצוין, וזאת לאור העובדה כי מדובר בפטרייה בשרנית במיוחד. לטובת המתכון יש לרכוש טריות פורטובלו שלמות וטריות, שום, מלח, פפריקה מעושנת וסילאן, כאשר יש לערבב את כל החומרים של הרוטב לכדי עיסה אחת למשך כשעה ואז למרוח על הפטרייה ולצלות על הגריל למשך כ 3 דקות, עד להזהבה. לאחר מכן יש לערבב יוגורט עם שום ומלח ולהגיש לאורחים.
  • קלחי תירס עם פרמז'ןמתכון מקסיקני אהוב במיוחד. לצורך המתכון יש לרכוש תירס, חמאה, גבינת פרמז'ן, אנשובי, קליפת לימון טרי ופלפל שחור גרוס, לטחון את כל החומרים בבלנדר ולאחר מכן למלוח על קלחי התירס ולהניח אותם על הגריל. לאחר מספר שניות יש למרוח חמאה מתובלת ולפזר פרמז'ן, ובכך לקבל קלחי תירס טעימים במיוחד.
  • שיפודי טופו – יש לחתוך את הטופו לקוביות של 1.5 ס"מ, ולמעוך אותם קלות באמצעות מגבת נייר בכדי להסיר מהם את הנוזלים. לאחר מכן יש לערבב עם הטופו ביחד עם מרינדה לבחירתם, לסדר את הטופו על השיפוד ולהניח אותו על הגריל עד להגעת המרקם הצמיגי.

 מעוניינים להמשיך לקרוא על גריל גז לחוויית ברביקיו בלתי נשכחת לחצו כאן

אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
פראג מלון ראשית
כללי

מדוע מלון כשר בפראג זו בחירה טובה?

מי מאיתנו לא רוצה לנוח לפעמים? ליהנות מאווירה שונה ומהאפשרות לנשום אוויר? לצאת מגבולות הארץ ולהעשיר את עצמו ואת המשפחה שלו בתרבות אחרת? האמת היא שכולנו זקוקים לכך מידי פעם